Jeftiniji od kupovnog, ali i zdraviji: Sami napravite omekšivač za veš !

Riješite se hemijskih sredstava za čišćenje.

Omekšivač koji napravite sami kod kuće znatno je jeftiniji od kupovnog, ali i zdraviji, budući da sadrži samo prirodne sastojke.

100 g soda bikarbone
600 ml alkoholnog octa
700 ml destilirane vode
eterično ulje po izboru

Pripremite veliku posudu od barem 4 litre, u kojoj ćete pomiješati sastojke. U nju naspite sodu bikarbonu i dodajte 100 ml vode.

U ovom trenu ne trebate ništa miješati, nego polako počnite ulijevati ocat. Uslijed dodavanja octa, mješavina će početi ključati, budući da će doći do hemijske reakcije između octa i sode bikarbone. Pustite mješavinu da ključa nekoliko minuta, kako bi se soda uspješno otopila.

Nakon toga dodajte ostatak vode, što će zaustaviti ključanje. Tek tada počnite miješati kako biste dobili homogenu tekućinu. U ovom trenutku možete dodati eterično ulje po želji. Ako je riječ o kupovnim uljima, koja su uglavnom razrijeđena, možete dodati 10-15 kapi, no ako se radi o čistom eteričnom ulju, onda će pet kapi biti više nego dovoljno.

Na kraju izaberite posudu s čepom u koju želite pohraniti gotov proizvod. Koristite ovaj omekšivač kao i svaki drugi – prilikom pranja dodajte otprilike jednu čašicu u odjeljak za omekšivač

IZVORperfecta.hr